Kúpiť bandáže a ortézy – e-shop

Sprievodca výberom
bandáží a ortéz


Bandáže a ortézy  >  Bandáže na fitbox

Bandáže na fitbox

Fitbox, zvaný tiež aerobic box, je populárne odvetvie fitness, ktoré sa obvykle prevádzkuje v telocvični. Je naň potrebný boxovací totem a tiež patričné ​​vybavenie športujúcich, napríklad bandáže na zápästie.

Fitbox je aeróbne cvičenie s rytmickou hudobnou kulisou, ktoré využíva techniky boxu alebo kickboxu. Pohyby, údery a kopy mieria do boxovacieho totemu.

Fitbox sa cvičí v skupine a dá sa pri ňom užiť veľa zábavy. Zvyšuje kondíciu a psychickú odolnosť, je prevenciou kardiovaskulárnych ochorení a predstavuje aj základy sebeobrany pre mužov aj ženy každého veku.

Fitbox tiež spaľuje tuky a spevňuje celé telo. Dá sa pri ňom využiť aj BOSU alebo švihadlo.

5 fáz lekcie fitboxu

  • warm up (zahriatie)
  • nácvik úderov, kopov a kombinácií
  • základný tréning
  • CORE (posilňovanie brucha, chrbta, zadku)
  • strečing (pretiahnutie)

Ako pri fitboxe fungujú bandáže?

Fungovanie bandáží sa zakladá na vyvíjaniu tlaku na určené miesto. Magnetické bandáže naviac zvyšujú prekrvenie pokožky. Počas športového výkonu sa zvyšuje tlak, dôležitá je preto tiež elasticita bandáže, jej prispôsobenie sa tvaru tela.

Bandáže a ortézy všeobecne pomáhajú pri terapiách a liečbe bolestí kĺbov a svalov po športovaní. Rovnako fungujú ako prevencia proti zraneniu pri jednostranne namáhaných svaloch.

Zdieľajte článok



Odporúčame bandáže a ortézy






Ďalšie novinky

Ako vám pomôže ortéza na rameno?

S bolesťou ramena sa môžete stretnúť pri hraní volejbalu, tenisu, squashu aj pri ďalších športoch. Medzi najčastejšie problémy spojené s ramenom patrí vykĺbenie alebo zápal.

Ako vám môže pomôcť magnetická bandáž kolena

Bandáže a ortézy kolena spevňujú kĺby športovcov i bežných užívateľov. Používajú sa ako prevencia, po zranení, pri športe zaťažujúcom kolená či pri ochoreniach kĺbov. Významné miesto si medzi nimi vydobyli magnetické bandáže.

Veľký prehľad ortéz

Každý športovec ocení ortézy na spevnenie kĺbov a svalov - ako prevenciu úrazov aj pri rekonvalescencii. Dômyselne navrhnuté ortézy dnes kúpite doslova na všetko: na koleno, členok, zápästie, rameno či lakeť.

Ako používať tejpovacie pásky

Priedušné elastické tejpovacie pásky, ktoré neprepúšťajú vodu, ochraňujú športovcov i bežných užívateľov pred každodenným preťažovaním  a stuhnutím svalov. Odstraňujú bolesť a sú aj prevenciou a liečbou úrazov.

všetky novinky